Oglądaliście film „Ugotowany”?

.

Bohater filmu, Adam Jones, mówi tam takie zdanie:

.

„Gotowanie jest jak seks. Kończy się zawsze tak samo.

Mimo to szukasz nowych, niebezpiecznych dróg prowadzących do finału.”

.

Adam miał w filmie marzenie: stworzyć najlepszą restaurację na świecie.

.

Daniel Jakubiec ma podobną pasję i genialny zmysł kulinarny.

.

Tworzy niezapomniane dania.

Jeśli raz spróbujesz, zawsze będziesz do nich wracał.

Warsztaty kulinarne skierowane są do osób, które :

.

ognik_1.

chcą doskonalić swoje umiejętności i talenty kulinarne

.

ognik_5.

poszukują inspiracji i nowych rozwiązań w kuchni

.

ognik_4

.

zastanawiają się jak efektownie podać przyrządzone danie

.

ognik_3

.

są na początku swojej ścieżki w kuchni i marzą o smacznym gotowaniu

Warsztaty kulinarne by Daniel Jakubiec to nie tylko sposób na miłe spędzenia czasu, ale przede wszystkim sposób na życie, podróż w świat smaków i zapachów, pełen doznań kulinarnych i estetycznych na najwyższym poziomie.

Każdy z uczestników będzie miał możliwość samodzielnie przygotować dania i rozwinąć swoje umiejętności kulinarne w praktyce.

Nasza podróż rozpocznie się od przygotowania przystawki:

Krewetki flambirowane w brandy ze smażonymi pomidorkami cherry i sosem curry

Następnie zupa:

Zupa krem chrzanowy z bekonem, jajkiem przepiórczym i oliwą tymiankową

Danie główne:

Pappardelle z grzybami leśnymi i polędwiczką wieprzową sous vide

A na zakończenie czeka nas francuska podróż i znakomity deser:

Crepes suzette z lodami waniliowymi

Warsztaty poprowadzi:

Daniel Jakubiec – doświadczony i charyzmatyczny szef kuchni Restauracji Orchidea w Żywcu. Prowadzi Akademię Gotowania i Szkołę Kulinarnych Mistrzów, gdzie dzieli się swoim ponad 19-letnim doświadczeniem.

Pasjonat gotowania i wulkan pozytywnej energii. Umiejętności swe szlifował pod okiem takich kulinarnych mistrzów, jak: Kurt Scheller, Giancarlo Russo, Jacek Sulich, Adam Michalski, Krzysztof Szulborski.

Potrafi stworzyć niesamowite kompozycje, które cieszą swoim widokiem i smakiem.

Wyznaje zasadę:

Jedzenie nie powinno być tylko paliwem dającym energię, ale uniesieniem dla ducha podczas degustacji.”

Spotkałem Daniela pod koniec lat 90-tych. Pracowaliśmy razem. Regularnie podróżowaliśmy wspólnie po Polsce i Europie.

Czy już wtedy zauważyłem w nim kucharską pasję? Tak.

Widziałem w nim też coś innego: wolę bycia najlepszym.

Wiele lat później, po światowej tułaczce, wróciłem do mojego rodzinnego miasta.

Odwiedziłem Daniela. Miał już własne restauracje i swoim życiem udowodnił, jak na własnej pasji zbudować dochodowy interes.

Do dziś nie zapomnę Jego włoskiej zupy pomidorowej, serwowanej w jego restauracji…

W tej zupie zawarta była cała pasja Daniela, jego geniusz i chęć bycia najlepszym….

Rozmawialiśmy o kucharzeniu.

Daniel: „Marzę o tym, żeby mój klient, po spróbowaniu mojego dania, nie myślał o niczym innym, niż o powrocie do tego smaku.

Ja: „Marzę o Twojej zupie pomidorowej. Ten smak tak mocno za mną chodzi, że gdziekolwiek jestem, zamawiam włoską zupę pomidorową i porównuję ją do Twojej. NIKT jeszcze jej nie pobił!

Polecam Daniela i Jego Kulinarną Szkołę!

Włodzimierz Cieślar

Pięknie podane potrawy nie tylko wzniecają pragnienie jedzenia ale również są doskonałym wykończeniem sztuki gotowania. Na warsztatach dowiesz się jakie są trendy i techniki podawania potraw oraz aranżacji talerza, przez co przygotowane potrawy staną się jeszcze atrakcyjniejsze i będą wzbudzały zachwyt.

Warsztat kończy się wspólną degustacją przygotowanych dań. Każdy z uczestników otrzymuje również dyplom ukończenia Warsztatów Kulinarnych by Daniel Jakubiec.

Każdy uczestnik otrzyma również:

.

Dostęp do stanowiska i narzędzi do samodzielnej pracy.

.

Świeże i wysokiej jakości produkty do przygotowania potraw.

.

Napoje.

.

Sama / sam decydujesz, czy bierzesz czynny udział w warsztatach,

czy obserwujesz sporządzanie dań z boku,

sącząc dobre wino i degustując efekty pracy… 🙂

DATA I MIEJSCE WYDARZENIA:

.

19 września 2016

17:00 – 21:00

.

Dom Przyjęć BAŚNIOWA

Gaszowice koło Rybnika

Czas trwania Warsztatów: 4 h

Ilość Uczestników: 10 osób

C E N A   U C Z E S T N I C T W A:

PAKIET 1

Jeśli przyjdziesz w pojedynkę:
247/za osobę
  • CO OTRZYMUJESZ W PAKIECIE?
  • Bezcenną praktyczną wiedzę kulinarną od Mistrza Kuchni.
  • Możliwość udoskonalenia swojego warsztatu kulinarnego.
  • Własne stanowisko pracy i niezbędne narzędzia.
  • Świeże i wysokiej jakości produkty do przygotowania potraw.
  • Wiedzę na temat efektownego podania dań na stół.
  • Degustację sporządzonych dań.
  • Napoje (wino lub inne bezalkoholowe).
  • Dyplom ukończenia Warsztatów Kulinarnych.
ZAMAWIAM BILET

Możesz również zamówić bilet, wypełniając poniższy formularz:

11 + 2 =